food topic

food topic

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Ομελέτα φούρνου




Υλικά για 4 άτομα:

4 αυγά
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
3 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
1 κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
2 ντομάτες, χωρίς τα σπόρια τους, σε κυβάκια
μισό πράσο
1 πιπεριά κόκκινη
100 ml γάλα
2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
Λίγο μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Πιπέρι




Εκτέλεση:


Βουτυρώνουμε ενα πυρέξ και ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά μας και την γαλοπούλα που έχουμε ψιλοκόψει. Τα ψήνουμε για πέντε λεπτά στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου.


Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, την περμεζάνα, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε το μείγμα των λαχανικών και της γαλοπούλας με το μείγμα των αυγών και του γάλακτος.


Ψήνουμε την ομελέτα μας για περίπου 25 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.



*Η συνταγή είναι από το lilascuisine.blogspot.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου