food topic

food topic

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Κορμός σοκολάτας με γεμιστά μπισκότα



Υλικά:

200 γραμμάρια βούτυρο
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
200 γραμμάρια κουβερτούρα
2 πακέτα γεμιστά μπισκότα (σοκολάτα, πορτοκάλι)





Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.



Μόλις πάρουν βράση αποσύρουμε την κατσαρόλα απο την φωτιά και τοποθετούμε μέσα στο μείγμα την κουβερτούρα και την αφήνουμε μέσα χωρίς να ανακατέψουμε για 5 λεπτά. Μόλις περάσουν τα 5 λεπτά ανακατεύουμε απαλά.


Σε ένα μακρόστενο μεταλλικό σκεύος στρώνουμε μεμβράνη και βάζουμε μια δόση απο το μείγμα και απο πάνω τοποθετούμε μια στρώση απο τα γεμιστά μπισκότα με γέμιση σοκολάτας.


Στην συνέχεια επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία τοποθετώντας στην επόμενη στρώση τα μπισκότα με γέμιση πορτοκαλιού.


Ρίχνουμε απο πάνω και άλλη σοκολάτα και στην τελευταία στρώση βάζουμε μπισκότα και απο τις 2 γεύσεις.


Τέλος ρίχνουμε απο πάνω την σοκολάτα που περίσσεψε και τοποθετούμε το σκεύος στην κατάψυξη για 3 ώρες μέχρι να παγώσει.


Ύστερα απο 3 ώρες ο κορμός μας είναι έτοιμος!







*Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου