food topic

food topic

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Ντοματόρυζο


Υλικά (για 4 άτομα):

300 γρ. ρύζι καρολίνα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 πιπεριά πράσινη σε κυβάκια
1 πιπεριά κόκκινη σε κυβάκια
500 γραμμάρια ντοματάκι
1 κ.γλ. ζάχαρη
6 κ.σ. ελαιόλαδο
αποξηραμένο βασιλικό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση:

Βάζουμε τον πολτό ντομάτας σε ένα βαθύ σκεύος και προσθέτουμε χλιαρό νερό, εαν χρειαστεί, έτσι ώστε συνολικά να έχουμε ένα μείγμα νερού και ντομάτας περίπου 900 ml.


Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το ρύζι σε δυνατή φωτιά.


Μόλις το ρύζι γίνει διαφανές, ρίχνουμε το μείγμα της ντομάτας. Αλατίζουμε, ρίχνουμε τη ζάχαρη, λίγο πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο. Σκεπάζουμε με το καπάκι.



Στα 20 λεπτά κλείνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μία καθαρή πετσέτα κουζίνας, από πάνω βάζουμε και το καπάκι και αφήνουμε το ρύζι μας να ξεκουραστεί για 5 λεπτά προτού το σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


* Η συνταγή είναι της Ε. Ψυχούλη







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου